روزهای خوش ماهیرود؛ قطب صادرات شرق کشور

در حالی این روزها شاهد رونق صادرات در مرز ماهیرود خراسان جنوبی هستیم که تسهیل صادرات در مرز ماهیرود زمینه سرمایه گذاری 57 گروه اقتصادی را در این مرز شرقی فراهم کرده است به گونه‌ای که روزانه 400کامیون کالا به افغانستان صادر می‌شود.
- اخبار استانها -

به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خراسان جنوبی با داشتن بیش از 300 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و در اختیار داشتن چهار معبر مرزی رسمی، دارای موقعیتی استراتژیک برای حمل‌ونقل کالا به آن‌سوی مرزها و تجارت فرامرزی است.

مرز ماهیرود سربیشه، به‌عنوان یکی از معابر حمل‌ونقل کالا، از چند سال گذشته تاکنون تغییرهای زیادی به خود دیده و علی‌رغم مشکلاتی مانند کرونا، تحریم‌ها و….، نقش بسزایی در رونق تجارت استان داشته که این امر بواسطه عملکرد مطلوب قطب‌های فعال در مرز ماهیرود شامل پایانه، بازارچه، گمرک و منطقه ویژه اقتصادی است.

گمرک ماهیرود حدود نیمی از صادرات ایران به افغانستان را به دوش می‌کشد

گستردگی سومین استان پهناور ایران زمین در کنار بیشترین مرز مشترک آن با کشور افغانستان زمینه‌ساز فرصتی شده به عنوان فرصت مرز یا اقتصاد مرز در خراسان جنوبی که همین گستردگی  ایجاد 10 واحد گمرکی را در استان در پی داشته است.

 یک دهه است گذرگاه‌های تجاری مرزی خارجی خراسان جنوبی از جمله دوکوهانه نهبندان، گلورده درمیان و یزدان زیرکوه به صورت یک طرفه از سوی کشور همسایه به حالت تعلیق درآمده و اکنون تنها گذرگاه تجاری فعال خراسان جنوبی مرز ماهیرود سربیشه است.

 این تنها معبر ترانزیتی شرق کشور در کنار گمرک دوغارون خراسان رضوی و میلک سیستان و بلوچستان جورچین صادرات و واردت را از ایران به افغانستان کامل می‌کند.  

ماهیرود حدود نیمی از صادرات ایران به افغانستان را به دوش می‌کشد به این واسطه نیازمند زیرساخت، امکانات و تجهیزاتی به همان نسبت نیز است.

ماهیرود، دروازه صادرات به افغانستان و ظرفیتی بکر برای سرمایه گذاری

مرز ماهیرود یکی از فعالترین مرز‌های تجاری کشور است که حجم صادرات و سرمایه گذاری در آن در حال افزایش است. ماهیرود، مرز تجاری است که در شرق کشور فعال است و صادرات و واردات کالا از آن به بهترین نحو صورت می‌گیرد.

در این مرز با تسهیلات در نظر گرفته شده، زمینه سرمایه گذاری فراهم شده که این امر، پیشرفت مرز و توسعه مبادلات اقتصادی را در پی داشته است.

سرپرست دفتر اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: مرز ماهیرود فعالترین مرکز تجاری مرزی کشور است که سبب سرمایه گذاری 57 گروه شده است.

سیدعلی قریشی افزود: ارزش سرمایه گذاری انجام شده در مرز ماهیرود 17هزار میلیارد تومان است.

افزایش 44 درصدی صادرات به افغانستان از مرز ماهیرود

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی نیز در زمینه افزایش صادرات از مرز ماهیرود گفت: به لحاظ ارزشی 140 درصد و به لحاظ وزنی نیز 44 درصد افزایش صادرات به افغانستان را شاهد هستیم.

محمد کوهگرد بیان کرد: از ابتدای امسال نیز 482 هزار تن کالا به ارزش 85 میلیون دلار از ماهیرود به افغانستان صادر شده است.

سفر چندی قبل استاندار خراسان جنوبی به فراه و همچنین حضور والی فراه افغانستان در خراسان جنوبی نیز از عوامل گسترش رونق در این مرز است.

افزایش جابجایی کالا از پایانه مرزی ماهیرود

مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای خراسان جنوبی هم افزود: از ابتدای سال جاری صادرات 121 هزار و 425 تن کالا با 3 هزار و 73 سفر از پایانه مرزی ماهیرود به ثبت رسیده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد بیش از 43 درصدی همراه بوده است.

اسداله جلال‌زاده افزود: این میزان صادرات شامل سیمان، فرآورده‌های نفتی، آهن آلات، کاشی و سرامیک و تره بار بوده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت 2 شرکت حمل و نقل بین‌المللی مسافر تصریح کرد: طی این مدت 308 مسافر توسط ناوگان مسافربری بین المللی از طریق این مرز جابجا شده‌اند.

جلال زاده ادامه داد: از ابتدای سال جاری 8 هزار و 619 خودرو وارد و 8 هزار و 572 خودرو از این مرز خارج شده‌اند.

وی یادآور شد: با توجه به اهمیت پایانه‌های مرزی استان در توسعه روابط اقتصادی با کشورهای افغانستان تلاش این اداره‌کل با فراهم کردن زیرساخت‌ها در پایانه‌های ماهیرود بر گسترش روابط اقتصادی نزدیک بوده تا همچنان شاهد افزایش جابجایی کالا از این پایانه مرزی باشیم.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار