قاضی‌زاده هاشمی اعلام کرد؛

پرداخت کمک‌معیشت به ۷ هزار ایثارگر جدید فاقد شغل و درآمد

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه بسیاری از قوانین حوزه ایثارگری اجرایی نشده یا ناقص اجرا شده است، گفت: کمک‌معیشت به ۷ هزار ایثارگر جدید فاقد شغل و درآمد پرداخت می‌شود.

 به گزارش ذاکرنیوز، به نقل بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست با دبیران و اعضای تشکل‌های شاهد و ایثارگر در سالن جلسات موزه شهدا به سوالات مطرح شده در حوزه‌های مختلف پاسخ داد.


سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در این نشست ضمن اعلام آمادگی برای برگزاری هر سه ماه یک بار این نوع نشست‌ها، گفت: برگزاری این نشست‌ها کار ارزنده‌ای است که امیدوار هستیم با قدرت ادامه پیدا کند. این سومین نشست با اعضای تشکل‌های شاهد و ایثارگر در تهران است و نگاه بنیاد این است که از نظرات ایثارگران استفاده کند و از طریق برنامه‌های تشکل‌های شاهد و ایثارگر و نشست با نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر در همه سفرهای استانی این موضوع دنبال می‌شود و این نشست‌ها نیز به تهران محدود نیست.

بسیاری از قوانین حوزه ایثارگری اجرایی نشده یا ناقص اجرا شده است


معاون رئیس جمهور ضمن تشکر از معاونت‌ها و ادارات کل بنیاد که از نظرات ایثارگران بهره‌برداری می‌کنند، گفت: تلاش بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه اجرای قوانین این است که اقدامات بر اساس منطق و دلیل، روشن و شفاف و با حداکثر اجماع انجام شود. اما در خود این نشست هم شاهد بودیم که اختلاف‌نظرهایی بین خود ایثارگران وجود دارد به عنوان نمونه اینکه چرا قانونی که قابلیت اجرا و منابع ندارد تصویب می‌شود و برخی هم معتقد بودند که باید از این قوانین مراقبت کرد.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به وجود برخی قوانین در حوزه ایثارگری تصریح کرد: قانونی که ۱۰ سال قابلیت اجرا شدن ندارد متروک است. برخی قوانین هم منسوخ هستند و باعث ایجاد بدنامی می‌شوند که اجرا نشدن این قوانین باعث می‌شود که افراد احساس کنند در حق آنها ظلم شده است. اگر قانونی باشد و منابع مالی آن پیش‌بینی نشود مطابق قانون قابل اجرا نیست و اجرای آن نیز مجرمانه تلقی شده است.


قاضی‌زاده هاشمی گفت: در حوزه ایثارگری قوانینی که بار مالی ندارد اجرایی شده است ولی از مجموع قوانین مربوط به ایثارگران که بار مالی دارد تنها ۳۰ درصد قوانین به صورت کامل اجرا شده و بقیه قوانین یا اصلاً اجرا نشده یا به صورت ناقص یا نوبه‌ای اجرا شده است و وجود قوانینی که اصلاً اجرا نشده و احتمال اجرای آنها هم نیست فایده‌ای نخواهد داشت.

وضعیت پرداخت هزینه‌های درمانی ایثارگران نسبت به سایر بیمه‌ها مناسب‌تر است


معاون رئیس جمهور با بیان اینکه دولت و مجلس فعلی بیشترین توجه را نسبت به سایر دستگاه‌ها به بنیاد شهید و امور ایثارگران داشته است، گفت: با وجود ۳۵ دستگاه و وزارت‌خانه دیگر بیشترین میزان رشد بودجه هم در سال جاری و هم در پیشنهاد سال آینده به حوزه ایثار و شهادت اختصاص پیدا کرده است اما این توجه و رشد نیز نمی‌تواند بار مالی اجرای برخی قوانین را تأمین کند.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: در زمینه بیمه درمانی ایثارگران سرانه ۱۰۰ درصد افزایش یافته و سرانه درمان از ۱۷۴ هزار تومان به ۳۷۵ هزار تومان افزایش پیدا کرده است اما به دلیل تورم با وجود این افزایش سرانه اتفاق معجزه‌آسایی رخ نداده است زیرا رشد هزینه‌ها بیش از رشد منابع بوده است.


قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به افزایش قیمت ارز و تأمین تجهیزات پزشکی جانبازان گفت: بنیاد بر اساس اولویت‌ها نیازهای ایثارگران را تأمین می‌کند و هنر این است که اولویت‌های نیازهای ایثارگران را درک کنیم و بر اساس آن اقدام کنیم همانند پدر خانواده‌ای که تا آخر سال پاسخگوی نیازهای ضروری خانواده است.


معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: وضعیت بیمه درمانی ایثارگران در تأخیر در پرداخت هزینه‌ها و وضعیت درمانی از بسیاری از بیمه‌ها مانند تأمین اجتماعی، بیمه سلامت و بیمه نیروهای مسلح مناسب‌تر است در حالی که بدهی دولت به بیمه دی به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان رسیده است که هزار میلیارد تومان آن مربوط به دولت قبل بود و هزار میلیارد تومان نیز مربوط به ما به‌تفاوت ماه‌های اخیر بوده است که در حال جبران است با این وجود خدمات قطع نشده و به همه ایثارگران به طور یکسان ارائه داده شد و طبقه‌بندی هم صورت نگرفت و این خدمات فرانشیز هم ندارد.


پرداخت کمک‌معیشت به ۷ هزار ایثارگر جدید فاقد شغل و درآمد


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به پرداخت کمک‌معیشت به بیش از ۷ هزار ایثارگر مشمول جدید، گفت: از ۴۰ هزار ایثارگر فاقد شغل و درآمد متقاضی ۲۰ هزار ایثارگر از سه دهک پایین شناسایی شدند که تاکنون کمک‌معیشت دریافت نکرده‌اند و امیدواریم در سال آینده امکان پرداخت کمک‌معیشت به آنها نیز فراهم شود.

تهیه شاخص ارزیابی برای عملکرد دستگاه‌ها و بنیاد شهید و امور ایثارگران


قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به ضرورت تهیه گزارش عملکرد دستگاه‌ها در حوزه ایثارگران مطابق ماده ۷۴ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، گفت: شاخص ارزیابی برای عملکرد دستگاه‌ها و برای بنیاد شهید و امور ایثارگران تهیه شده است و بنیاد باید در جایگاه مطالبه‌گری قوانین فعالانه اقدام کند.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به سؤالی درباره ارتباط با جامعه ایثارگری گفت، در طول یک سال گذشته با ۶۰۰۰ ایثارگر دیدار مستقیم داشته‌ام که متوسط روزانه آن حدود ۲۰ دیدار بوده است اما با توجه به گستردگی امور جامعه ایثارگری زمان زیادی برای تعامل با دستگاه‌های مختلف باید اختصاص یابد تا منافع حداکثری ایثارگران تأمین شود. سامانه الکترونیک دیدار نیز برای مدیریت و ساماندهی دیدارها و به خصوص حل مشکلات ایثارگران راه‌اندازی شده است و به خواسته‌های قانونی ایثارگران رسیدگی می‌شود.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص رسیدگی به موضوعات فرهنگی گفت: بودجه فرهنگی بنیاد در گذشته ۳ هزارم درصد بوده است که در سال جاری به یک درصد افرایش پیدا کرده است. علاوه بر این دستگاه‌ها باید یک درصد بودجه خود را به موضوعات فرهنگی اختصاص دهند که این بودجه در استان‌ها در اختیار استانداران است.


قاضی‌زاده هاشمی با تأکید بر ضرورت اصلاح ساختار بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: هدف از تغییرات ساختاری چابک‌سازی و کارآمدسازی بخش‌های مختلف و تقویت آنها است که این موضوعات در حال بررسی است.


معاون رئیس جمهور در خصوص استخدام فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد، گفت: تعداد بسیاری از این عزیزان که در آزمون اول پذیرفته شده بودند مشغول به کار شده‌اند و در حال تلاش هستیم تا زمینه‌های اشتغال بقیه افراد نیز فراهم شود.


وی از تصویب آئین‌نامه اعطای نشان ویژه به ایثارگران در هیئت دولت خبر داد و گفت: فراخوان ملّی طراحی «نشان خانواده ایثارگران» منتشر شده است و این نشان‌ها پس از طراحی بر اساس قانون تقدیم ایثارگران مشمول خواهد شد.


معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست با اشاره به مشکلات بیمه ایثارگران گفت: یک میلیون و ۷۰۰ هزار ایثارگر تحت پوشش بیمه تکمیلی هستند. درمان مستقیم بیماران و ساخت بیمارستان از جمله برنامه‌هایی است که باید دنبال شود.


عبدالرضا عباسپور خاطرنشان کرد: با زحمات و تلاش‌های آقای دکتر قاضی‌زاده هاشمی سرانه بیمه درمانی ایثارگران افزایش یافت. تجهیزات پزشکی توسط بنیاد به صورت مستقیم خریداری نمی‌شود و خرید این تجهیزات توسط هلال احمر و سازمان غذا و دارو است.


معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه گفت: مقرر شده است که برخی از احکام در این قانون به صورت دائمی به تصویب برسد. در مورد تبدیل وضعیت تقریباً مشکلی در ادارات دولتی وجود ندارد و بیش از ۶۰ هزار ایثارگر تبدیل وضعیت شدند و مشکل در بخش خصوصی به مجلس شورای اسلامی و کمیسیون اصل ۹۰ گزارش شده است.


محمود پاکدل با اشاره به برنامه‌های انجام شده در حوزه معیشت برای ایثارگران، گفت: در مورد تأمین مسکن سند جامع مسکن ایثارگران تهیه و تدوین شده است و البته در نظر داریم که اعطای تسهیلات به تنهایی برای تأمین مسکن کافی نیست. در مورد تأمین خودرو نیز در قانون اعطای ۱۰ هزار خودرو به ایثارگران واجد شرایط به تصویب رسیده که ۲۵۰ هزار نفر واجدشرایط هستند که باید اولویت‌بندی این مشمولان صورت گیرد.


عادل مهری ورنیاب، مدیرکل دفتر دانش پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر نیز در این نشست ضمن قدردانی از رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برای حمایت از تشکل‌های شاهد و ایثارگر گفت: با حمایت‌هایی که از مراکز استارت‌آپی ایثارگران انجام شد خانه‌های نوآوری و خانه‌های خلاق ایثارگران در بسیاری از نقاط کشور در حال فعالیت هستند.
اعضای تشکل‌های شاهد و ایثارگر در این نشست سوالات، نظرات و پیشنهادات خود در موضوعات مختلف را مطرح کردند.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار