باشگاه خبرنگاران جوان- الکساندر دوبریندت، وزیر کشور آلمان، در مصاحبهای اعلام کرد که برلین درصدد است تا مستقیماً با طالبان برای بازگرداندن مهاجران افغان که از آلمان اخراج میشوند، به توافق برسد.
این در حالی است که آلمان همچنان طالبان را به رسمیت نمیشناسد و روابط دیپلماتیک رسمی با آنها ندارد.
دوبریندت که از حزب محافظهکار CSU است، گفت: «ایده من این است که مستقیماً با افغانستان توافق کنیم تا بازگرداندن افراد ممکن شود، هرچند در حال حاضر برای مذاکرات به واسطههای ثالث نیاز داریم و این راهحل دائمی نیست.» وی همچنین اشاره کرد که آلمان با سوریه نیز برای بازگرداندن مجرمان سوری در حال مذاکره است.
آلمان پس از تسلط طالبان در اوت ۲۰۲۱، اخراج مهاجران افغان را متوقف کرده بود، اما در اوت ۲۰۲۴ با حمایت شرکای منطقهای، این روند را از سر گرفت. سوریها و افغانها دو گروه بزرگ پناهجویان در آلمان هستند؛ در سال ۲۰۲۴، بیش از ۷۶ هزار سوری و ۳۴ هزار افغان درخواست پناهندگی دادهاند.
این طرح بخشی از برنامههای انتخاباتی فریدریش مرز، صدراعظم آلمان، برای بازگرداندن پناهجویان به کشورهای مبدأ و محدود کردن مهاجرت خانوادههاست.
الکساندر دوبرینت، وزیر کشور آلمان در معرفی برنامههای حکومتی خود در پارلمان آلمان «بوندستاگ» از رفتار سختتر برنامهریزی شده با پناهجویان دفاع کرده بود.
دوبرینت گفته است تا آن جایی که به مهاجرت بی رویه مربوط میشود، ظرفیت یک کشور برای ادغام، واضحا حد و مرزی دارد و از این رو ما باید اقدام کنیم.
به گفته او مهاجرت بی قاعده، ثبات آلمان و اروپا را به خطر میاندازد. شهرها، شهرداریها و نواحی، در مرز توان خود قرار دارند.
وزیر کشور آلمان گفت به همین دلیل به یک چرخش مهاجرت با اخراجهای بیشتر، مراحل سریعتر و رد کردن بیشتر پناهجویان در مرزهای آلمان نیاز است.