
به گزارش ذاکرنیوز روزنامه «حمایت» در یادداشتی از «ابراهیم آقامحمدی» درج کرد:
1. «سارا سندرز»، سخنگوی کاخ سفید هفته گذشته اظهار داشت که واشنگتن، گزینههای متعددی برای عکس العمل به اعتراضات من جمله تحریم در دست دارد و قبل از آن، «اندرو پیک»، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور عراق و ایران به صدای آمریکا بیان کرد: «اعمال تحریمهای زیادتر بر علیه مقام های ایران که در سرکوب معترضان دست دارند ممکن است!»
مقام های آمریکایی که هم زمان با اغتشاشات، با دستپاچگی پشتیبانی خود را از آشوبگران معلوم کرده بودند، در رویکردی که نشان دهنده اوج دشمنی آنها با ملت انقلاب ایران است، حرف از اعمال تحریمهای تازه به دستاویز ناآرامیهای موخر به میان آوردهاند. «سارا سندرز»، سخنگوی کاخ سفید هفته گذشته اظهار داشت که واشنگتن، گزینههای متعددی برای عکس العمل به اعتراضات من جمله تحریم در دست دارد و قبل از آن، «اندرو پیک»، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور عراق و ایران به صدای آمریکا بیان کرد: «اعمال تحریمهای زیادتر بر علیه مقام های ایران که در سرکوب معترضان دست دارند ممکن است!» کاخ سفید که گویا در انتظار کلید خوردن اتفاقات موخر بود تا ساز تشدید تحریمها را بار دیگر کوک کند، در جریان فتنه 88 نیز به سبب پشتیبانی از اصطلاحا حق معترضین،- بخوانید آشوب فتنه گران - از حربه تحریم استفاده نمود و در حالیکه به اقرار دولتمردان آمریکایی، تحریمها اثر خود را از دست داده بودند، اتفاقات بعد از انتخابات سال 88 سبب شد غرب و آمریکا برای شدت بخشیدن به تحریمها اجماع کنند. از این رو، با قاطعیت میتوان اظهار کرد اتفاقات همان سال، رابطه مستقیمی با «قانون تحریمهای جامع ایران» (آیسا) که در تیرماه سال 89 به تصویب رسید، دارد. چنین مورد ها نقضی بعد از انتخابات ریاست جمهوری غیرواقعی در ایران در 12 ژوئن 2009 افزایش یافته است» !
در این قانون صریحا مدعا شده است: «دولت ایران همچنان به نقض جدی، با نظم و مداوم نقض حقوق بشر، من جمله سرکوب آزادی بیان و آزادی مذهبی، دستگیری غیرقانونی طولانیمدت، شکنجه و اعدامها ادامه میدهد. چنین مورد ها نقضی بعد از انتخابات ریاست جمهوری غیرواقعی در ایران در 12 ژوئن 2009 افزایش یافته است» ! این در حالی است که «جان کری»، وزیر خارجه سابق آمریکا در مرداد سال 94 در اندیش کده شورای ارتباطات بیگانه آمریکا صریحا اعلام نمود: «ایرانیها ثابت نمودند تحریمها نمیتواند جلوی پیشرفت آنها را بگیرد» و عملا هم ثابت گردید که بیشترین پیشرفتهای علمی و فناوری جمهوری اسلامی در کوران محدودیتها انجام شده است.
2. با این وجود، از آن زمان تا الان تحریمهای اقتصادی بر علیه ایران روز به روز افزایش داشته و علی رغم پایبندی کامل ایران به تعهدها برجامی، نه تنها تحریمهای گذشته مانند «آیسا» برداشته نشد، لکن بیسابقهترین بسته تحریمی آمریکا نامیده شده به «کاتسا» نیز در آذرماه سال جاری به اجرا درآمد. کاخ سفید حرف از احتمال برگشت تحریمها به دستاویز اغتشاشات موخر به میان آورده ، اما پرسش اینجاست که اعمال تحریمهای زیادتر با این حربه چقدر جدی است؟ برای جواب به این پرسش باید به 23 شهریور ماه سال جاری باز گردیم؛ روزی که ترامپ تعلیق تحریمهای ایران را برای 120 روز تمدید نمود و در عین حال از کنگره آمریکا نیز درخواست کرد تا در مورد بازبینی در برجام، تصمیماتی را اتخاذ کند.
3. هر چند کنگره طی این مدت، نسبت به مرور زمان بار دیگر توافق هستهای و تطبیق بار دیگر آن با منفعت های آمریکا اقدام خاصی صورت نداد ولی تا انتهاء مهلت تعلیق 120روزه تحریمها، کمتر از 10 روز باقی مانده و این مدت، زمانی کافی برای راضی کردن کنگره به اعمال تحریمها در اختیار دولت ترامپ قرار میدهد. به عبارت دیگر، این احتمال وجود دارد که شرایط پیش آمده در ایران، دستاویز کافی به ترامپ برای اجماع با متحدین اروپایی کاخ سفید در مورد عدم تمدید تعلیق تحریمهای برجام و به شکلی خارج شدن از آنرا بدهد. « از سخنان و بیانیههایی که کاخ سفید و دستگاه سیاست بیگانه آمریکا در پشتیبانی از اغتشاشگران منتشر کردهاند، میتوان به این نتیجه رسید که مقام های این کشور بار دیگر، تحریمهای تازه ای را با رنگ و بوی حقوق بشری در دستور کار قرار داده اند و بنا دارند از خطای اراذل و اوباش و فریب خوردگان، پاپوشی برای تحریمها بسازند.»
4. بعنوان مثال، ترامپ در یکی از توئیتهای موخر خود در پشتیبانی از آشوبگران، صراحتا به مساله اصطلاحا نقض حقوق بشر پرداخت و درج کرد: «ایران که نخستین کشور در تروریسم دولتی است و در هر ساعت مرتکب نقض حقوق بشر میشود، حالا اینترنت را فیلتر کرده تا معترضان صلحجو! قادر به برقرار کردن رابطه نباشند. « این اتفاق خوب نیست!» مانند همین موضع های را از «نیکی هیلی» در هفته گذشته شاهد بودیم و اندیشکدههای آمریکایی نیز توصیههایی در مورد تحریمها به دولت آمریکا داشتهاند. «ریچارد هاس»، ریاست هیئت تفکر ورز شورای ارتباطات بیگانه آمریکا در این مورد گفته است: «زمان شایسته ای است برای دولت آمریکا که برطرف تحریمها را به احترام حقوق سیاسی مردم ایران مشروط کند.»